Viime viikko oli täynnä työn tohinaa.

Maanantaina saimme intranetiin nähtäväksi uudet versiot tulevasta johtamisjärjestelmästä sekä organisaatiokaaviosta ja pari muutakin dokumenttia.  Hämmentyneenä totesin, että viestintäyksikkö puuttui johtamisjärjestemäasiakirjasta kokonaan esimiestä lukuun ottamatta ja lähetin palautetta ylijohtajalle.

Keskiviikon ja torstain vietin kirjastoyhdyshenkilöpäivillä. Ympäri Suomea oli kokoontunut organisaation eri toimipaikoista niiden sivukirjastoista tai lehtikierroista vastaavia henkilöitä.  Oma esitykseni päivillä koski työajan suunnittelua ja toiminnan seurantaa. Esitin luonnoksen tehtäväkoodeiksi, jolla voisi seurata toimintaa tarkemmin kirjastotoimen eri prosessien tarkkuudella (Kirjastopalvelut, Lehtipalvelut, Tietopalvelut, Rekisteripalvelut). Hankesuunnittelussa tulee huomioida vielä asiakaspalvelut,  henkilöstöpalvelut (henkilöstön osaaminen ja hyvinvointi sekä rekrytointi) ja tekninen infrastruktuuri (tilat ja laitteet sekä ohjelmat).  Lehtimarketin edustaja kävi opastamassa lehtitilausten hallintajärjestelmän käyttöä.

Perjantaina kävin kirjamessuilla, kun kerran sain kutsun.  Metsäkustannuksen kanssa keskustelin kirjojen esittelystä oman organisaationi sivuilla. Paljon mielenkiintoista nähtävää oli tarjolla. Onneksi ei tullut paljoa rahaa mukaan ettei mennyt koko omaisuus. Kirjahyllyjä ei muutenkaan ole kotona tarpeeksi kaikille kirjoillemme. Pojalle ostin kuitenkin hienon höyryjunajulisteen, jonka annan joululahjaksi ja itselleni puutarhan puiden ja pensaiden leikkaus- ja hoito-oppaan..

Ennen messuja kävin ammattiyhdistykseni syyskokouksessa ja kuinkas kävikään:  erikoiskirjastojen edustajaa kaivattaessa eräs kollega huomasi minut ja päätti olla aktiivinen, vaikka koetin istua hiljaa takapenkissä. Niinpä olen sitten Informaatioalan Ammattilaisten hallituksen varajäsen seuraavat kaksi vuotta erikoiskirjastojen ja tutkimuslaitosten edustajana, koska en keksinyt hyvää syytä kieltäytyäkään tällaisesta luottamuksesta.